انتخاب نام دامنه برای کسب و کار
انتخاب نام دامنه چه ویژگی هایی داره که در طول این مقاله برای شما توضیح میدم.
اول از همه باید دیدمون باید نسبت به این دامنه و اسمی که قراره براش بزاریم چی باشه چون هویت و نماد کسب وکارتون تو همون چند حرف انگلیسی خلاصه میشه پس باید خیلی گیرا باشه خیلی راحت تو ذهن بشینه اینا مواردی هستن که باید رعایت بشن تو انتخاب نام دامنه برای کسب و کارمون….نکات مهم در انتخاب دامنه رو در زیر براتون شرح دادیم.
تایپ کردن آن آسون باشه
اسمی که قراره در زمان طراحی سایت شخصی انتخاب کنیم باید کاربرمون راحت بتونه اون رو بنویسه و راحت تو ذهنش موندگار بشه برای دفعات بعدی که میخاد به سایتمون برگرده…بعضی وقتا باید مثل سایتهای معروف رفتار کرد و از اونها الهام گرفت مانند yahoo, google, apple و ….
برای اینکه املای نام دامنه خودتون را امتحان کنید، به 10 نفر نام دامنه را بگویید و از آنها بخواهید که آن را هجی (spell) کنند، اگر بیش از چند نفر در تلاش بودند که آنرا حرف به حرف بگویند بنابراین باید نام دامنه را ساده کنید.
تلفظ آن آسان باشد
باید بتونید اونقدر راحت و روان اسم دامنه تون رو تلفظ کنید که کاربر با یک بار شنیدن بتونه اونو بنویسه پس کوتاه بودن و آسان بودنه تلفظ یه اسم برای دامنه ی سایتمون خیلی خوب و مفیده…
کوتاه باشد
اگر انتخاب نام دامنه سایتتون کوتاه و راحت باشه احتمال اشتباه نوشتن کاربرا خیلی پایینتر میره مثل اسم دامنه صدا و سیما ! irib.ir
البته نمیشه تعداد کاراکتر برای نام یک دامنه تعیین کرد که بگیم در این بازه از تعداد میشه اسم انتخاب کرد ولی معمولا بهترین سایتها از 4 کاراکتر تا 8 کاراکتر بصورت میانگین استفاده میکنن..
از کلمات کلیدی استفاده کنید
کلمات کلیدی میتونن کسب و کارتون رو معرفی کنند به کاربر و توصیف کنن که شما قراره چه خدمات یا کالایی توی سایتتون به اونها عرضه کنید.
این امر علاوه بر ویژگی های بالا به سئو سایت یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو کمک میکنه که بعدا بتونید تو نتایج جستجوی گوگل بالاتر باشید و رعایت اصولی از خدمات طراحی سایت خود بهره مند شوید.
منطقه خود را هدف قرار دهید
اگر کسب و کار شما محلی است،در شهر یا کشور خود را در نام دامنه لحاظ کنید تا پیدا کردن و به یاد آوردن آن برای مشتریان محلی آسان شود.
از اعداد و خط فاصله اجتناب کنید
سعی کنید از اعداد و خطوط فاصله در دامنه ی خود پرهیز کنید چون ممکنه کاربراتونو به اشتباه بندازه موقع تایپ کردن مثلا در نام دامنه ی شما یک عدد 5 هست ولی کاربر نمیدونه که به صورت عدد بوده یا حروف.در زمان راه اندازی سایت خود سعی کنید این خدمات طراحی سایت را در نظر داشته باشید.
راحتی در به خاطر سپردن
میلیونها نام دامنه ثبت شده وجود دارد، بنابراین داشتن نام دامنه جذاب و به یاد ماندنی ضروری است. هنگامی که نام گذاری دامنه خود را شروع میکنید آن را با دوستان نزدیک خود به اشتراک بگذارید تا بیبنید جذاب است و اینکه چه حسی را به دیگران منتقل میکند.
نام دامنه انتخابی خود را بررسی کنید
مطمئن شوید نامی که انتخاب کردید علامت تجاری نیست، انحصاری (کپی رایت) یا توسط شرکتهای دیگر استفاده نشده باشد. فراموش نکنید ارزش احتمالی دامنه خود را بررسی کنید. قبل از اینکه با یک نام دامنه خاص فعالیت خود را شروع کنید، بررسی کنید که آیا نام دامنه بر روی سایتهای شبکه اجتماعی در دسترس است، همچنین آیا علامت تجاری قبلا برای این نام ثبت شده است.
همچنین هیچکس نمیخواهد مشتریان بالقوه برای یافتن کسب و کارش در فضای اینترنت دچار مشکل شوند. از این رو باید نام کسب و کار خود را طوری انتخاب کنید که یافتن آن در شبکههای اجتماعی به دلیل یک املای سخت مشکل نباشد. این امر منجر میشود بازدیدکنندگان، طرفداران و مشتریان شما را در وب آسانتر بیابند و برای جلوگیری از مسائل قانونی، باید از نامهایی که قبلا علائم تجاری شدهاند دوری کنید.
بنابراین، چگونه میتوان به سرعت شبکه های اجتماعی و علامت های تجاری را برای نام دامنه بالقوه خود بررسی کرد؟ با ابزاری به نام namechk.com بسیار آسان است. نام دامنه ای که می خواهید ثبت کنید رو قبل از ثبت داخل این سایت چک کنید تا بهتون بگه این دامنه کدوم از شبکه های اجتماعیش رو ثبت کردن یا هنوز ازآنها استفاده نشده است.
از یک پسوند نام دامنه مناسب استفاده کنید
پسوندها مانند com. یا net. در انتهای آدرسهای وب میآیند. اینها میتوانند استفاده خاصی داشته باشند بنابراین مطمئن شوید پسوندی را که انتخاب میکنید برای کسب و کار شما متناسب باشد.
پسوند دامنه com. محبوبترین و شناخته شده ترین پسوند است
و همچنین بسیاری از کاربران به خصوص کسانی که آشنایی زیادی با اینترنت ندارند به طور اتوماتیک، com. را در انتهای هر دامنه بدون فکر کردن درباره آن تایپ میکنند. همچنین بیشتر صفحه کلیدهای تلفن هوشمند دارای دکمه com. میباشند. بنابراین بهتر است نام دامنه انتخابی خود را در صورت آزاد بودن با پسوند com. ثبت کنید.
- .co: مخففی برای شرکتهای تجاری و بازرگانی مورد استفاده قرار میگیرند.
- .info: سایتهای اطلاعاتی؛
- .net: توسط شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی و شبکههای اطلاعرسانی مورد استفاده قرار میگیرد.
- .org: مؤسسات و سازمانهای غیر تجاری و غیر انتفاعی؛
- .biz: استفادههای تجاری، مانند سایتهای تجارت الکترونیک؛
- .me: وبلاگها، سایتهای تجاری روزمهها.
برند خود را بسازید و از آن حفاظت کنید
برای حفاظت از برند خود، باید پسوندهای مختلف دامنه و همچنین نسخههایی که باعث غلظ نوشتاری دامنه شما میشود مانند تلفظهای اشتباه که ممکنه کاربران آن را تلفظ کنند را خریداری کنید. این امر باعث جلوگیری از ثبت نسخههای دیگر از دامنه شما توسط رقبا میشود و مطمئن میشوید که مشتریانتان به طور مستقیم به وبسایت شما هدایت شده حتی اگر اشتباه تایپ کنند.
سریع عمل کنید
نامهای دامنه به سرعت به فروش میرسند، بنابراین نام دامنه مورد علاقه خود را در اسرع وقت ثبت کنید.
نتیجه گیری
در آخر با نکات گفته شده میشه یه دامنه ی خوب و درجه یک برای برند و کسب و کارمون بسازیم در مرحله ی بعد یک هاست از شرکت های معتبر هاستینگ خریداری کنیم و با آموزشهای وردپرس بتونیم مثلا طراحی سایت فروشگاهی درجه یک برای کارمون بسازیم.