انتخاب نام دامنه برای کسب و کار
انتخاب نام دامنه برای وبسایت کسب و کار، یکی از تصمیمات مهم در جهت شناخته شدن و تشخیصی اثرگذار در بازار مجازی است. در این مقاله، ویژگیهای کلیدی برای انتخاب نام دامنه را برای شما توضیح میدهیم.
1. گیرایی و قابلیت به یادآوری: نام دامنه باید آسان به یادآوری و گیرا باشد. یک نام کوتاه، واضح و بدون پیچیدگی، به کاربران کمک میکند به سرعت وبسایت شما را پیدا کنند.
2. همخوانی با نام کسب و کار: نام دامنه باید با نام کسب و کار شما همخوانی داشته باشد. این کار به شناسایی و انطباق بیشتر کمک میکند و در تبلیغات و برندسازی مؤثرتر عمل میکند.
3. استفاده از کلمات کلیدی: اگر امکان دارد، کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کسب و کارتان را در نام دامنه خود استفاده کنید. این کار میتواند به بهبود رتبهبندی در موتورهای جستجو کمک کند.
4. حفظ حقوق مالکیت معنایی: مطمئن شوید که نام دامنه انتخابی از نظر معنایی و قوانین حقوق مالکیت تا حد امکان اختلافی ندارد تا از مشکلات حقوقی جلوگیری شود.
5. انحصاری بودن: تلاش کنید نام دامنهای را انتخاب کنید که به نسبت به حوزه کاری شما منحصر به فرد باشد و با سایر رقبا تداخل نداشته باشد.
6. استفاده از یک پسوند معتبر: پسوندهای رایج مثل .com، .net، و .org اغلب بیشتر استفاده میشوند و به وبسایت شما بیشترین تشخیص را میدهند. انتخاب پسوند مناسب نیز اهمیت دارد.
7. قابلیت گسترش: به طور مثال، اگر فعلاً در یک منطقه کار میکنید، انتخاب نام دامنهای که در آینده هم قابلیت گسترش به مناطق دیگر را داشته باشد، میتواند مفید باشد.
8. اجتناب از کاراکترهای ویژه: اجتناب از استفاده از کاراکترهای ویژه مثل خط تیره (-) یا خط زیر (_) کمک به سادهتر شدن نام دامنه میکند.
9. بررسی در دسترس بودن: قبل از تصمیمگیری نام دامنه انتخابی را در مخازن ثبت دامنهها بررسی کنید تا مطمئن شوید که در دسترس است.
10.تایپ کردن آن آسون باشه : در هنگام انتخاب نام دامنه برای وبسایت شخصی، باید از این نکات پیروی کنید تا نام دامنهتان آسان در تایپ باشد و به راحتی در ذهن کاربران ماندگار شود. برای این منظور، بهتر است از نمونههای مشهور مانند Yahoo، Google و Apple الهام بگیرید. اسمی که قراره در زمان طراحی سایت شخصی انتخاب کنیم باید کاربرمون راحت بتونه اون رو بنویسه و راحت تو ذهنش موندگار بشه برای دفعات بعدی که میخاد به سایتمون برگرده…بعضی وقتا باید مثل سایتهای معروف رفتار کرد و از اونها الهام گرفت مانند yahoo, google, apple و ….
در نهایت، انتخاب نام دامنه مهمترین قدم در راه ایجاد هویت آنلاین کسب و کار شما است. بنابراین، با دقت و تامل مناسب، نامی که به وبسایت و کسب و کارتان انتساب میدهید را انتخاب کنید.
نام دامنه انتخابی خود را بررسی کنید
مطمئن شوید نامی که انتخاب کردید علامت تجاری نیست، انحصاری (کپی رایت) یا توسط شرکتهای دیگر استفاده نشده باشد. فراموش نکنید ارزش احتمالی دامنه خود را بررسی کنید. قبل از اینکه با یک نام دامنه خاص فعالیت خود را شروع کنید، بررسی کنید که آیا نام دامنه بر روی سایتهای شبکه اجتماعی در دسترس است، همچنین آیا علامت تجاری قبلا برای این نام ثبت شده است.
همچنین هیچکس نمیخواهد مشتریان بالقوه برای یافتن کسب و کارش در فضای اینترنت دچار مشکل شوند. از این رو باید نام کسب و کار خود را طوری انتخاب کنید که یافتن آن در شبکههای اجتماعی به دلیل یک املای سخت مشکل نباشد. این امر منجر میشود بازدیدکنندگان، طرفداران و مشتریان شما را در وب آسانتر بیابند و برای جلوگیری از مسائل قانونی، باید از نامهایی که قبلا علائم تجاری شدهاند دوری کنید.
بنابراین، چگونه میتوان به سرعت شبکه های اجتماعی و علامت های تجاری را برای نام دامنه بالقوه خود بررسی کرد؟ با ابزاری به نام namechk.com بسیار آسان است. نام دامنه ای که می خواهید ثبت کنید رو قبل از ثبت داخل این سایت چک کنید تا بهتون بگه این دامنه کدوم از شبکه های اجتماعیش رو ثبت کردن یا هنوز ازآنها استفاده نشده است.
بیشتر بخوانید : سفارش سایت شخصی
مجموعه ابزارهای انتخاب نام دامنه
1. Domainr
Domainr یک ابزار رایگان برای انتخاب نام دامنه مناسب است. این ابزار به شما امکان میدهد با وارد کردن نام دامنه، اطلاعاتی درباره باز یا بسته بودن آن را بدست آورید. از جمله ویژگیهای این ابزار میتوان به پیشنهاد پسوندها و نامهای جدید مرتبط با دامنه انتخابی اشاره کرد.
2. BustAName
BustAName یک ابزار دیگر برای انتخاب نام دامنه است. این ابزار با استفاده از ترکیب کلمات و کلمات هممعنی، به شما کمک میکند بهترین نام را برای دامنهتان پیدا کنید. شما میتوانید کلمات مورد نظر خود را وارد کرده و از پیشنهادات این ابزار برای انتخاب نام دامنه استفاده کنید.
3. Impossibility!
این ابزار یک وبسایت رایگان برای ساخت دامنه است. با ترکیب پسوند و پیشوندهای مختلف با کلمه مورد نظرتان، نامهای مختلف و جذابی را برای دامنهتان پیشنهاد میدهد.
4. NameBoy
NameBoy یک ابزار کاربردی و ساده برای انتخاب نام دامنه مناسب است. این ابزار به شما پیشنهاداتی برای نام دامنه با استفاده از کلمات پیشنهادیتان میدهد.
5. names4brands
سایت names4brands یک منبع خوب برای پیشنهاد نام دامنه است. این سایت آدرسهای پیشنهادی برای دامنه را به شما نمایش میدهد. شما میتوانید از این لیست آدرسها که در بسیاری از مواقع آزاد هستند، نام دامنه منحصر به فردتان را انتخاب کنید.
6. Domain Typer
Domain Typer یک ابزار سریع برای انتخاب اسم دامنه است. این ابزار به شما نشان میدهد آیا نام دامنه مورد نظر قابل خرید است یا نه. همچنین شما میتوانید با جستجوی نام دامنه در پسوندهای مختلف و شبکههای اجتماعی، وضعیت آن را بررسی کنید. این ابزار همچنین قیمت جهانی دامنه با پسوندهای مختلف را نیز نمایش میدهد و نسخههای اندروید و iOS دارد.
نتیجه گیری
در آخر با نکات گفته شده میشه یه دامنه ی خوب و درجه یک برای برند و کسب و کارمون بسازیم در مرحله ی بعد یک هاست از شرکت های معتبر هاستینگ خریداری کنیم و با آموزشهای وردپرس بتونیم مثلا طراحی سایت فروشگاهی درجه یک برای کارمون بسازیم.
سوالات متداول
سوال 1: چرا انتخاب نام دامنه مهم است؟
پاسخ: انتخاب اسم دامنه مهم است زیرا نام دامنه هویت و نماد کسب و کار را در دنیای آنلاین نمایان میسازد. نام دامنه باید ساده، قابل تایپ و ماندگار باشد تا کاربران به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند و در ذهنشان ماندگار شود.
سوال 2: چگونه میتوان نام دامنه مناسبی برای وبسایت انتخاب کرد؟
پاسخ: برای انتخاب اسم دامنه مناسب، به نکاتی مانند سادگی، هجیسازی آسان، انعطافپذیری برای گسترش، الهام از موفقیتهای دیگران، همخوانی با محتوا و استفاده از پسوندهای معتبر توجه کنید. همچنین، انجام آزمایشهای هجیسازی با دیگران میتواند به انتخاب بهتر کمک کند.